Yoga & Træning

HjerneGlad yoga og træning: Målet er at få din hjerne til at blive endnu mere glad og tryg. Du vil blive bedre til at mærke kroppen, og dig som helhed. Udover en mere hel indre følelse, vil du opleve din krop blive mere fleksibel, udholden og stærkere samt et ændret smertebillede om du har smerter i kroppen. Denne aktivering af din hjerne, dit nervesystem sker gennem træning af dine øjne, dit balancesystem, som sidder inde i dit indre øre, forskellige typer træning af kroppen blandt andet igennem yoga. Det sker i et roligt tempo eller med mere fart på, helt afhængig hvad der skal aktiveres.  Træningen har altid fokus på en bevidst vejrtrækning. Der tales også ind i din emotionelle samt mentale krop.

Bliv vild med,at tage hånd om dig selv! Hvordan vi mennesker tager hånd om os selv, er jo en individuel sag. Det som er fælles for os alle, er når der er en større balance mellem krop og sind, så får vi det bedre. Hiv nogle timer ud af din søndag og giv dig selv en egen omsorgs gave.

Kom til HjernGlad fordybelsessøndag den 21.6.20 kl. 8.30-11.00 på Dyssekilde yogacenter, Torupvejen 98, hvor nakke og skulder samt hele rygsøjlen kommer i fokus. Der vil gives forskellige forslag til øvelserne, så alle kan være med uanset udgangspunkt. Øvelserne foregår i et langsomt og roligt tempo. Der er mange der i starten bliver provokeret følelsesmæssigt af det langsomme tempo. Tankerne køre derudaf, og kroppen er rastløs. Det evige fokus på vejrtrækningen i øvelsen, hjælper sind og krop til at falde til ro. Selvom øvelserne er stille og rolige, vil du efterfølgende kunne mærke dit bindevæv blive varmt. Der vil arbejdes med bindevævet, så dine spændte, måske ømme og smertefulde muskler og led vil komme til at slappe af. Kroppen vil blive mere mobil og stærkere. Vi arbejder både med statiske og dynamiske øvelser samt nogle mere specifikke HjerneGlade øvelser, som f.eks øjentræning. Der vil både være afspænding og meditaion udover yogaen. Pris 300 kr. Skulle du ønske mere information samt tilmelding til Mettemaje på tlf: 28690571 eller via mail:kontaktmettemaje@gmail.com

Hensynstagende hjerneglad yoga: Onsdage kl 10.30-12.00. Et hensynstagende hold, hvem kan gå på det? Det kan alle, som ikke føler sig “gode nok” til at gå på andre hold. Måske er det dig, som har fået en hjernerystelse, faldet, udsat for et trafiktraume, eller dig der har været psykisk overbelastet i længere tid. Til dig der har syns- og måske også balanceproblemer, svimmelhed, dig der har dårligt hjerte eller lunger, til dig der har en autoimmun eller neurologisk sygdom, til dig der fuldstændig er tappet for energi. Pris 16 gange 2080 kr., 10 klip er 1500 kr., 5 klip 800 kr. Tilmelding samt betaling via mobilpay: 28690571. Glæder mig til at se dig.

Yogafordybelsesdag: Der kommer løbende fordybelsessøndag på Dyssekilde Yogacenter. På en fordybelsessøndag har vi mere tid til at fokusere på forskellige krops områder, og synke indefter, mærke dig selv på et dybere plan. Når du giver dig selv tid til at sætte et mere dyberegående fokus, vil kroppen fortælle dig hvad den har brug for. Kunsten er at lytte og handle derefter, og det kan for os allesammen tage tid til bevidst at vælge andreledens. Skulle du have lyst til at være med, så laver vi hver gang yoga, åndedræt, afspænding og meditation.

Yogaevent: Søndag den 10.11.19 kl 9.00-11.30. Åben op ind i dine hofter og skuldre. Denne søndag sætters der ekstra fokus på hofte og skulder som er modsatrettede led til hinanden. Der arbejdes og blødgøres i hele kroppen, men særlig fokus til disse 2 store led. Skulderne, som mange af os har en tildens til at overbebyrde. Og hofterne som står for balancen mellem de maskuline og feminine sider.
Feminin står for din indre verden, den der fortæller dig om dine indre behov. Hvor den maskuline side er din ydre verden, den verden hvor du handler og står fast i dine behov.
Så kunne du tænke dig at fordybe dig mere ind i disse store led, så er der 12 Yogapladser. Pris 300 kr. kontakt og mobilpay til Mettemaje: Tlf:28690571.

Nytårs Yoga – Balance på mange planer: Den 31.12 kl 9.00-11.00 på Dyssekilde yogacenter, Torupvejen 98. Hvordan skaber jeg balance i en presset hverdag. Det spørgsmål, er der heldigvis mange svar på.
Til nytårsyoga arbejder vi først dybere ind i åndedrættet.
Ved bevidst vejrtrækning – smidiggør og styrker du din krop på samme tid.
Du øger din mentale sundhed/stabilitet. Nogle beskriver det som at gå fra ubalance og uro til trivsel, ro og indre glæde.
Det lyder næsten som åndedrættet er et quick fix, og tro mig, det kan åbne mange døre både ind i kroppen, sindet og give en fornemmelse af du er kommet hjem i dig selv. Det er et redskab der kan hjælpe dig til at bryde vaner du ikke havde drømt om du kunne ændre.
Derudover arbejder vi både med yin yoga, som er at give slip helt ind i bindevævet. Yang yoga, som er mere styrkende og vi får pulsen op. Dagen afsluttes med en chakra meditation og afspænding.
For at være sikker på en plads, sms til mig samt mobilpaye til Mettemaje Hansen: 28690571. pris 200 kr.
Glæder mig til at se dig.

Yogafordybelses søndag den 13.10.19: VAGUS FLOW: Vejen til dit velbefindende.
Den 10. Kranie nerve er kroppens længste nerve. Den bliver dagens hoved fokus. Vi arbejder med tungen, nakke/skuldre, åbner igennem bindevævet op til organerne. Der bliver skabt rum til indre smeltning gennem masser af åndedræt, stille og rolige yogaøvelser. Vi afslutter med afspænding og meditation.
Yogafordybelses søndag den 13.10.19: På Dyssekilde Yogacenter kl. 9.00-11.30.
Pris 300 kr. Der er plads til 12 deltager. Tilmelding samt betaling via mobilpay: 28690571.

Yogafordybelses søndag den 08.12.19: På Dyssekilde yogacenter kl. 9.00-11.30. Denne dag arbejder vi synet. Du tester dig selv før og efter og undervejs, så du kan registrere hvordan dit nervesystem reagere på synsøvelserne. Undervejs lærer du, hvordan åndedrættet, selv massage, yogaøvelser samt afspænding hjælper dine øjne til at kunne træne mere uden det bliver til overtræning. Du vil få udleveret materiale, som du kan fortsætte træningen derhjemme. Pris 350 kr. Der er plads til 12 deltager. Tilmelding samt betaling via mobilpay: 28690571.

Fordybelsesdag lørdag den 3.8.19: Du inviteres til et par fordybelsestimer fra kl. 8.00-10.30 i den fri natur. Vi mødes på Spodsbjerg fyrets parkeringplads kl. 07.50 på Dyssebakken. Så går vi samlet til vores yogaspot. Der er flere der har ønsket, så der vil igen blive sat fokus på fødder, knæ, hofter og bækken. Vi arbejder både med at skabe fleksibilitet og blødhed ind i kroppen, men også styrke og udholdenhed, alt sammen i et roligt tempo. Vi afslutter med afspænding og meditation. Der er plads til alle. Medbring en måtte. Har du en yogablok og bånd, kan du medbringe dette. Jeg har 3 måtter ekstra om du ikke har nogen. Pris 250 kr.

Fordybelsesdag den 25.11.18: Vi mødes fra 9.00-11.30. Her sætter vi mere fokus på fødder, knæ, hofter og bækken. Dine ben, som er din forbindelse til jorden, dem der bære dig gennem livet. Dem der, får dig til at stå fast i dig selv med fleksibilitet og balancere mellem de hårde og bløde værdier/energier. Med dine ben bære du dine ideer og drømme ud i livet. Pris:250 kr.

Helse og yoga rejser: Helse/yogarejser. Det du vil få med hjem fra denne rejser er: En fornyet energi. Indsigt i hvordan du kan hjælpe dig selv til en mere energi- og mindful samt aktiv hverdag.

Du vil blive næret ind i både kroppen, sindet og sjælen. Du vil få 4 timers undervisning dagligt. 2 timer om morgen og 2 om eftermiddagen. Der vil være en undervisningfri eftermiddag. Om morgenen vil vi arbejde primært med Z-health/hjernebaseret øvelser, som både er træning af synet, din balance samt kroppen. En blid og energifuld start på dagen.

Om eftermiddagen vil vi arbejde mere med yoga i forskellige former. Yogaen er bild, men styrkende. I alle sessionerne vil du blive guidet ind i meditation/visualisering samt afspænding.  Åndedrættet er en af grundsøjlerne i undervisningen. Hver dag vil du få en lille øvelse, der hjælper dig til at bryde vanemønstre, så du kan få succes i dine nye valg.

Denne rejse er til dig, der ikke længere kan dyrke din ynglings motionsform pga. kroppen sætter begrænsninger, en krop der daglig eller ofte har smerter, en krop der har mange begrænsninger pga. sygdom, som f.eks. sclerose, ledegigt, slidegigt, blodprop, hjerneblødning, fibromyalgi, senfølger efter alvorlig sygdom samt stress, en krop der i mange år ikke er blevet bevæget igennem –  og derfor føles stiv og gammel, en krop der længes efter mere liv og energi.

Er du interesseret i at komme med, på en af mine yoga-rejser, eller bare holde dig opdateret om hvornår næste yogarejse finder sted. Send mig da en mail på: kontaktmettemaje@gmail.com

10